MATERIALEN

Lasergraveren - Steen

Lasergraveren op steen biedt ongelofelijke ontwerpmogelijkheden. 

Hoe werkt lasergraveren op steen?
Tijdens het lasergraveren smelt de oppervlakte van de steen. Dit werkt direct op het materiaal, waardoor het produceren van een patroon overbodig wordt.  

Welke soorten steen kunnen gegraveerd worden met de laser?
Lasergraveren op steen is met name geschikt voor gepolijste, donkere natuurstenen als graniet, marmer of leisteen. De mate van homogeniteit en fijnkorreligheid van de steen hebben een positieve invloed op het graveeresultaat. Maar zelfs kiezelstenen kunnen geëtst worden met de laser, doordat deze een glad oppervlak hebben. Verder is het mogelijk om wit marmer met de lasermachine te graveren. Een permanente gravure van wit steen wordt zodoende geproduceerd.

Welk effect kan ik bereiken op steen?
Lasergraveren op steen kan vergeleken worden met het 'matteren' van het materiaal. Diepgraveren is niet mogelijk, aangezien de laserstraal het materiaal doet smelten. Dit maakt het resultaat onzichtbaar. De beste resultaten bij het graveren van steen kunnen bereikt worden op grote oppervlaktes of grijs getinte afbeeldingen. In de praktijk komen de volgende toepassingsgebieden veel voor als het gaat om het lasergraveren van steen: grafstenen, presse-papiers of decoraties. Speciale steentegels geschikt voor lasergraveren zijn ook beschikbaar.

Is het mogelijk steen te snijden met de laser? 
Steen snijden met een laser is helaas niet mogelijk.