Kurk

Hoe werkt lasergraveren van kurk?
De laser sublimeert het kurk oppervlak, wat inhoudt dat het kurk verandert naar een gasfase ("verdamping"). Bij een hoger laservermogen en een lager lasertempo zal de diepte van de gravure toenemen.

Wat zijn de voordelen van een lasermachine bij de bewerking van kurk?
Bij lasersnijden, -markeren en -graveren van kurk kunnen motieven, letters en ontwerpen gebrand worden in kurk. Een ander voordeel van lasersnijden van kurk is dat er schone en gesloten snijranden geproduceerd worden. Dit zorgt ervoor dat het materiaal niet zal gaan rafelen.

Waarom is een lasersnijder sneller dan een snijplotter?
In tegenstelling tot andere methodes, is het werken met een laser contactloos. Kurk is hard en produceert aanzienlijke weerstand voor het gereedschap. De enige uitzondering is de laserstraal. Een ander positief neveneffect: de laser produceert constante resultaten, zonder enige slijtage of scheuren.

Moet ik het materiaal bevestigen aan het werkvlak?
Nee. De laser oefent geen druk uit op het materiaal tijdens het proces; klemmen of enkele andere vorm van bevestigen is daarom niet nodig. U hoeft enkel het werkstuk in te voeren en het laserproces te starten. Dit bespaart tijd en geld bij de voorbereiding van het materiaal.