Metaal Graveren

Lasergraveren staal, aluminium, zilver en vele andere metalen 
Metalen worden beschouwd als zeer krachtige en duurzame materialen. Deze zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten. Lasergraveren is succesvol gebleken voor het graveren van metalen, vanwege de duurzaamheid en het feit dat het materiaal niet wordt beschadigd. Voor het lasergraveren van metalen worden voornamelijk fiber lasers gebruikt; deze zijn geschikt voor het graveren van veel verschillende soorten metaal.

Metaalsoorten geschikt voor lasergraveren: Aluminium Carbid metaal Chroom Eloxal Goud Kobalt Koper Metalen met coating Messing Platinum Staal, Tin Titanium Zilver Zink.

Wat zijn de voordelen van lasermarkeren bij de bewerking van metaal?
Metalen graveren met de laser is een erg nauwkeurige en schone manier van werken met metaal. Het graveren van serienummers, codes en logo's kunnen worden toegepast op producten en componenten in de maximale resolutie. Metaal graveren met de laser is contactloos; het metaaloppervlak wordt hierdoor niet beschadigd. 

Op welke terreinen wordt lasermarkering van metalen veel gebruikt?
Typische toepassingsgebieden voor het lasergraveren van metalen zijn: het labelen van producten, het coderen in de elektronische industrie (mobiele telefoons, iPad - veelal eloxal markering), het vervaardigen van gereedschap en in de medische technologie. Andere mogelijkheden zijn o.a: naamborden graveren, huisnummers, typeplaatjes, brievenbussen, labels en tagplaatjes.

Tekst graveren in metaal eventueel met logo, alles is mogelijk. Voor de prijs hoeft u het niet te laten, want Kalkman lasertechniek is zeer betaalbaar en levert snel.