DIENSTEN

Lasersnijden

Wilt u een materiaal gesneden hebben in een bepaalde vorm? Kalkman BV, voor lasersnijden te Rotterdam & Spijkenisse, voorziet u in het lasersnijden in verschillende materialen.

Wat is een laser?
Een laser is een elektromagnetische stralingsbron die licht uitzendt in een bijna evenwijdige bundel. Om met de laserstraal te kunnen snijden, moet die worden gefocusseerd tot een lichtcirkel waarvan de diameter slechts fracties van een millimeter bedraagt. Hierdoor wordt de intensiteit van de straal zo groot, dat door smelten en verdampen van het materiaal zeer smalle en nauwkeurige gleuven kunnen worden gemaakt. Met de scherpe laserstraal kan men een groot aantal metalen en niet-metalen zoals kunststoffen, glas,hout en textiel snijden. Lasersnijden van metaal kan vanaf een vermogen van 100 watt. Voor het snijden van niet-metalen is 12 watt al voldoende. Zie de materialen waarin Kalkman BV haar materialen snijdt. 

De snijsnelheid die bij het lasersnijden gehaald kan worden is afhankelijk van een aantal punten, zoals het materiaal, de dikte, het type laser en het vermogen. De snelheid verschilt ongeveer tussen de 0,5 (bij staal) en 12 (bij kunststof) meter per minuut. 

Bron: Wikipedia | 
Lasersnijden Rotterdam

Laser graveren

Wilt u een strakke en onuitwisbare afbeelding of tekst op een product laten aanbrengen? Dan is lasergraveren iets voor u. Deze snelle, schone en bovendien milieuvriendelijke techniek is bijzonder geschikt voor het graveren van de kleinste details.

De afbeelding of tekst welke u op het materiaal wilt hebben wordt door middel van laserlicht op een artikel aangebracht, zonder risico van beschadiging. Onze lasergraveermachines kunnen uiteenlopende materialen voorzien van een gravure.

Kies uit het materiaaloverzicht het materiaal dat u graag zou willen graveren met onze lasermachines: acryl, hout, papier, metaal, kunststof, glas, leer en steen. Voor alle vragen over andere materialen kunt u altijd contact met ons opnemen. Zie de pagina materialen.