Kunststof

Snijden van acryl is één van de meest voorkomende lasertoepassingen. Maar andere kunststoffen als polycarbonaat, polypropyleen en polyethyleen, kunnen ook gesneden worden met de laser. 

Wat zijn de voordelen van lasermachines bij het snijden en graveren van kunststoffen?
Afhankelijk van het soort kunststof, bieden lasersnijden, lasergraveren en lasermarkeren vele voordelen: Bij het lasersnijden van bijvoorbeeld acryl, zal de gebruiker versteld staan van de vlam gepolijste snijranden die geproduceerd worden. Bij het werken met polycarbonaat film kan de laser winst behalen doordat er schone sneden ontstaan zonder brandresten en door de hoge verwerkingssnelheid.Lasersnijden van polyester produceert schone en gesloten snijranden.

Hoe werkt lasermarkeren en -graveren van kunststoffen? 
Veel commercieel gebruikte kunststoffen kunnen duurzaam, fraudebestendig en in hoge kwaliteit gemarkeerd en gegraveerd worden. Hoge flexibiliteit en korte insteltijden maken het mogelijk om efficiënt te markeren, zelfs als het gaat om kleine seriegroottes. Duidelijke teksten, datamatrix codes of logo's worden geproduceerd. Fiber lasers worden overwegend gebruikt voor markeren en graveren. De volgende materialen zijn vooral geschikt voor dit proces: ABS, PA, PI, PES, PC.